Usein kysyttyä

Kuinka alas istuin laskeutuu?

Alin korkeus on 4 cm. Istuimen voi pysäyttää laskiessa valitsemallesi korkeudelle 4 – 54 cm välillä.

Kuinka ylös Klaimberilla voi nousta?

Ylin korkeus on 54 cm. Nousukorkeus on suunniteltu siten, että se mahdollistaa useimpiin sänkyihin, istuimiin ja pyörätuoleihin siirtymisen alaviistoon, mikä helpottaa tuolilta pois liikkumista. Tästä korkeudesta on myös pitkäraajaisten helpompaa nousta ylös kuin tavanomaisesta istumakorkeudesta. Istuimen voi pysäyttää ja lukita noustessa myös muille korkeuksille 4 – 54 cm välillä.

Minkä painoiselle käyttäjälle Klaimber sopii?

Klaimberin käyttäjän maksimipainoraja on 100 kg. Sisäisissä testauksissamme kevyin henkilö painoi 25 kg ja hän pääsi Klaimberilla lattialta ylös helposti ja vaivattomasti.

Minkä verran voimaa Klaimberin käyttö vaatii?

Klaimberin käyttö on kevyttä. Klaimberin nousuliike tapahtuu kallistamalla ylävartalon painopistettä oikealle ja vasemmalle. Voit kokeilla istuessasi siirtää painoasi keinuen pakaralta toiselle. Jos pystyt tähän, jaksat todennäköisesti käyttää Klaimberia.

Millaista toimintakykyä Klaimber edellyttää?

Klaimberia pystyy käyttämään vähintään keskitason kognitiivisen kyvyn ja ylävartalon fyysisen toimintakyvyn omaava henkilö. Nouseminen edellyttää istuma-asennon hallintaa ja kykyä kallistaa vartaloa puolelta toiselle tuolilla istuessa.

Voiko Klaimberia liikuttaa helposti?

Kyllä. Klaimberin takana on renkaat, joiden varaan Klaimberin voi kallistaa jolloin tuolin liikuttelu on helppoa. Huom! Klaimberia ei saa käyttää henkilön tai tavaran siirtämiseen.

Kenelle Klaimberista on apua?

Klaimberista on apua kaikille, joille lattialta ylösnousu on haastavaa, vaatii suunnittelua, edellyttää suurta voimanponnistusta tai ei onnistu ilman apua. Mikäli lattialta ylös nouseminen on mistä tahansa syystä epävarmaa, hankalaa tai nousun aikana on esimerkiksi riski tasapainon hallinnan menetyksestä, Klaimber on hyödyllinen apuväline. Klaimber lisää turvallisuutta kotona, tuo mielenrauhaa ja auttaa selviytymistä päivittäisessä elämässä.

Klaimberista on apua myös omaishoitajille ja muille hoito- ja auttamistyötä tekeville, joiden työhön kuuluu henkilön avustaminen tai nostaminen ylös lattialta.

Klaimberilla pääsee lattialta ylös. Mitä muuta hyötyä Klaimberista on?

Koska Klaimber varmistaa lattialta ylös pääsemisesi, se laajentaa näin toimintapiiriäsi asuinpaikassasi ja mahdollistaa uudenlaista aktiivisuutta:

Jos käytät esimerkiksi pyörätuolia, jalkaproteesia tai rollaattoria, voit mennä huoletta lattialle esimerkiksi leikkimään lasten tai lemmikin kanssa, tekemään askareita, jumppaamaan, siivoamaan tai vaikkapa poimimaan pudonneen tavaran ylös. Voit olla varma, että pääset turvallisesti ja helposti takaisin ylös.

Onko Klaimberia turvallista käyttää aina kaatumisen jälkeen?

Jos kaadut on aina hyvä rauhoittua ja varmistua siitä, että tarvitsetko lääketieteellistä apua. Jos tunnet olevasi kunnossa, voit siirtyä Klaimberin luokse ja nousta rauhassa ylös. Mikäli epäilet loukkaantuneesi kaatumisen johdota, kutsu apua paikalle.

Onko Klaimber turvallinen? Voiko tuoli romahtaa?

Klaimberia on perusteellisesti testattu valmistus- ja laadunvarmistusvaiheessa maksimikuorman ylittävällä painolla turvallisuuden varmistamiseksi. Turvallisuus on ollut tärkein lähtökohtamme Klaimberin suunnittelussa ja valmistuksessa. Klaimber on CE-merkitty ja käyttöohjeen mukaisesti käytettynä turvallinen apuväline.

Voiko Klaimber kaatua, kun istun tuolissa ja keinutan itseäni ylös?

Klaimberin tukevuus on suunniteltu siten, että Klaimberia ei saa kaatumaan sivuttain, taaksepäin eikä eteenpäin, kun tuolia käytetään ohjeenmukaisella tavalla.

Voiko istuimen laskea alas, kun istun Klaimberissa tai joku muu istuu Klaimberissa?

Turvallisuussyistä istuimen voi laskea alas vain silloin, kun se on tyhjä. Suunnitteluvaiheessa tunnistimme vaaran, että istuvan henkilön voi olla vaikeaa nähdä istuimen alle ja varmistua, ettei laskeutuessaan vahingoita itseään, muita tai esineitä. Turvallisuussyistä olemme päätyneet Klaimberin nykyiseen toimintatapaan.

Voiko esimerkiksi lapsi laskea istuimen vahingossa alas?

Turvallisuussyistä Klaimber-henkilönostin on suunniteltu siten, että istumen laskemiseen tarvitaan kahta kättä. Jos esimerkiksi lapsi nojaa laskukahvaan, Klaimber ei laskeudu turvamekanismin ansiosta. Lapset eivät saa käyttää Klaimberia ilman aikuisten valvontaa.

Huomaan istuinta laskiessa, että istuimen alla on jotain. Miten lasku pysäytetään?

Istuimen lasku pysähtyy heti, kun laskukahvan painamista keventää riittävästi tai kahvasta päästää irti. Laskun pysäyttäminen on rakennettu tarkoituksella herkäksi ja nopeaksi, mistä johtuen laskiessa Klaimberista saattaa kuulua ”raklattava” kovakin ääni. Tämä ei ole merkki viasta eikä Klaimber tästä rikkoudu.

Istuinta keinuttaessa Klaimberin kotelon sisältä kuuluu naksahtavia ääniä. Onko tuote kunnossa?

Kyllä, ääni on tuotteen ominaisuus ja tulee nousumekanismista. Klaimberista kuuluu naksaus joka kerta, kun kallistat istuinta puolelta toiselle. Ääni on kuultava merkki ja vahvistus sille, että olet keinauttanut istuinta riittävästi.

Klaimberin kotelosta kuuluu joskus ”raklattava” ääni, kun lasken istuinta. Onko tuote rikki?

Ei ole, ääni on normaali. Ääni voi kuulua silloin, jos et paina laskukahvaa riittävän alas. Tämä ei ole merkki viasta eikä tuotteen särkymisestä. Klaimberin nosto- ja laskumekanismin karkaistut teräskomponentit on suunniteltu kestämään.

Laskin Klaimberin istuinta ja se pysähtyi kesken laskun. Miten toimin?

Klaimberissa on useita turvallisuuteen liittyviä ominaisuuksia. Istuinta laskiessa sen vauhti saattaa kiihtyä niin, että istuimen putoamisen estävä turvavyö aktivoituu. Jos näin käy, avaa tuolin keinumekanismi ja keinuta tuolia muutama naksaus ylöspäin. Tämä vapauttaa turvavyön lukituksen, minkä jälkeen voit jatkaa tuolin laskemista alaspäin. Huomioi myös, että istuimen tulee olla lukittuna vaakatasoon (ei kallistuneena oikealle tai vasemmalle) ennen kuin aloitat istuimen laskemisen.