4.5.2021

Klaimber palkittiin kansainvälisellä design-palkinnolla

Klaimber, uusi innovatiivinen henkilönostimena toimiva tuoli, on voittanut Hopeaa arvostetussa kansainvälisessä A’ Design Award & Competition -muotoilukilpailussa. Italiassa vuosittain järjestettävä kilpailu on yksi muotoilualan vaikutusvaltaisimpia tapahtumia. Klaimber palkittiin uudet ja oivaltavat apuvälineet kattavassa sarjassa ”Differently Abled and Seniors’ Assistance Design”.

Huonekaluksi muotoiltu Klaimber on apuväline, jolla alentuneen fyysisen toimintakyvyn rajoittama henkilö pääsee nousemaan lattialta ylös omatoimisesti, ilman avustajaa. Tämä lisää itsenäistä pärjäämistä kotona esimerkiksi seniorivuosina ja helpottaa muun muassa omaishoitajien työtä. Klaimber sopii nostamisen apuvälineeksi myös hoiva- ja hoitoympäristöihin, joissa se tuo helpotusta hoitohenkilökunnan tehtäviin. Tuotteena Klaimber edesauttaa laajempaa yhteiskunnallista kehitystä, jossa hoiva keskittyy enenevässä määrin koteihin.

Klaimberin muotoilu rikkoo apuvälineisiin liittyviä mielikuvia: vaikka Klaimber on apuväline, se ei näytä siltä. Patentoitu, ilman sähköä toimiva nostomekanismi on piilotettu nerokkaasti nostotuolin sisään. Oivaltava muotoilu tekee Klaimberista apuvälineen, jota kehtaa pitää esillä. Silloin kun Klaimber ei ole apuväline, se toimii tavallisena tuolina. Siksi se on myös aina käyttövalmis.

Puusta ja teräksestä valmistetun Klaimberin muotoilun on suunnitellut aiemmin Red Dot -palkittu oululainen muotoilija Heikki Herranen. Heikki on valmistunut muotoilijaksi Tanskassa, ja hänen työssään näkyy funktionaalinen skandinaavinen jälki. Muotoilupalkinto korostaa Klaimberin uudenlaista ja onnistunutta ajattelua apuvälineestä, joka sopii osaksi sisustusta.

Klaimberia valmistaa Kailamed Oy. Tuotetta myyvät Suomessa Camp Mobility Oy ja Apukauppa.fi.

Lisätietoja:

Marko Kailasuo, toimitusjohtaja
Klaus Ala-aho, markkinointijohtaja

Puhelin: +358 400 551 248
Sähköposti:

A 'Design Award and Competition
Camp Mobility Oy
Apukauppa.fi