22.2.2019

Klaimber-tuolin patentti on myönnetty ja julkaistu

Kailamedin kehittämän, kaatuneen henkilön lattialta ylös nostamiseen suunnitellun innovatiivisen tuolin patentti on myönnetty ja julkaistu 15.2.2019.

Klaimberin patentti on kattava: se koskee henkilön ylösnostamisen voimantuottoa, missä nostovoima saadaan käyttäjän kehonliikkeestä ilman ulkoista voimanlähdettä. Patentti suojaa useita erilaisia mekaanisia ratkaisuja tuotteen käyttötarkoituksen toteuttamiseksi. Patentti toimii myös perustana eri tarkoituksiin soveltuvien henkilönostimien kehitykselle, mahdollistaen menetelmän hyödyntämisen eri toimialoilla ja patentin lisensoinnin. Kailamed on laajentanut myönnetyn patentin tuomaa suojaa PCT-hakemuksella, joka tuo Kailamedille patenttietuoikeuden 152 maahan maailmanlaajuisesti.

Klaimberissa on Kailamedin CPO:n Heikki Alakontiolan suunnittelema ja rakentama kompakti, optimoitu nostomekanismi. Mekanismi mahtuu tuolin selkänojan sisään, mikä antaa runsaasti mahdollisuuksia niin kotiin kuin palveluasumiseen sopivan huonekalumaisen tuotteen muotoilulle. 

Klaimber on herättänyt laajaa mielenkiintoa apuvälinealan merkittävimpien toimijoiden keskuudessa Suomessa ja eri puolilla Eurooppaa. Kailamed neuvottelee Klaimberin myynnistä ja jakelusta kahden ruotsalaisen apuvälinealan johtavan toimijan kanssa ja maaliskuussa tuote esitellään UK:n ja Ranskan edustajille. Klaimber on kokonaan uudenlainen ratkaisu henkilön nostamisessa tunnistettuihin ongelmiin.

Klaimber tukee ja helpottaa mm. vanhustenhuollon parissa työskentelevien omaishoitajien ja hoitohenkilökunnan vaativia hoitotehtäviä. Klaimber edesauttaa lisäksi rajoittuneen toimintakyvyn omaavien ihmisten omatoimista, turvallista kotona asumista.

Kailamedin toimintaa rahoittaa Business Finland. Kailamed on aloittanut helmikuussa myös ensimmäisen pääomarahoituskierroksen mm. Fibanin sijoittajaverkostossa. Kailamed käyttää haetun pääoman Klaimberin viimeistelyyn teollista valmistamista varten ja kansainvälisen myynnin nopeaan käynnistämiseen.

Lisätietoja:

Marko Kailasuo, toimitusjohtaja

040 526 6406

Tutustu patenttiin

Kailamedin Fiban.org-sijoittajaesitys
(Kirjaudu palveluun nähdäksesi koko esitys.)