2.3.2023

Klaimberille patentti Japaniin

Kailamedin kehittämälle innovatiiviselle, sähköttömälle nostomenetelmälle on myönnetty patentti Japaniin. Menetelmässä lattialta ylös nousemiseen tarvittavan voiman tuottaa kevyt keinuliikke, jonka nostoapua tarvitseva henkilö voi suorittaa itse. Menetelmää käytetään Klaimber-nostotuolissa, joka on aina toimintavalmis apuväline.

Patentti suojaa tuotteen ainutlaatuisuutta Japanin markkinoilla ja on merkittävä lisä Kailamedin kasvavaan IPR-portfolioon. Kailamed uskoo, että patentti lisää japanilaisten yhteistyötahojen kiinnostusta tuotetta kohtaan ja vähentää riskiä uutuustuotteen markkinoille tuomiseen.

Japani on Kailamedille tärkeä markkina. Demografialtaan Japani on pitkälti Klaimberin kotimarkkinan kaltainen, jossa väestö ikääntyy. Lisäksi Japani on tiheään asuttu maa, jossa kodit ovat usein pieniä ja asumisen neliöt on mielekästä käyttää tehokkaasti. Apuvälineenä Klaimber ei vie ylimääräistä tilaa, koska design-palkittu muotoilu tekee siitä osan sisustusta. Silloin kun Klaimberia ei käytetä apuvälineenä, se toimii tavallisena tuolina ja sopii pieneenkin kotiin.

Lisätietoja:
Marko Kailasuo, CEO
+358 40 526 6406
marko.kailasuo(a)kailamed.fi